PROJECT
EEN STRIJDBAAR BESTAAN

Róman is gevraagd om de boektrailer in te spreken van ‘Een strijdbaar bestaan’ door Ernestine Hoegen. Het indrukwekkende verhaal van een vergeten vrouw…

“Het is 1955. In een Indonesische rechtszaal worden de Nederlanders Jungschläger en Schmidt beschuldigd van het ondermijnen van de jonge Indonesische Republiek. Hun advocaat, Herman Bouman, is het land ontvlucht en nu wordt de verdediging door zijn echtgenote, Mieke Bouman, gevoerd. Het zijn politiek beladen strafzaken die de internationale krantenkoppen beheersen. Maar Mieke, verguisd in Indonesië en vereerd in Nederland, is geen juriste. Waarom neemt zij deze taak op zich? Wie is zij, en wat drijft haar?”

Een strijdbaar bestaan beschrijft het leven van een complexe vrouw, haar werk en haar huwelijk. Van het studentenleven in Groningen naar het vooroorlogse Nederlands-Indië, en via de Japanse interneringskampen naar een onafhankelijk Indonesië. Pas als Mieke en Herman zich ten slotte terugtrekken op Ibiza blijkt welke prijs zij voor haar roem moeten betalen.

WIL JIJ RÓMAN OOK ALS STEMACTRICE VOOR JE PROJECT?

Neem contact op via de contactpagina of stuur een berichtje naar haar management House Of Voice. Meer horen? Check het hier.