OVER
róman

In 2017 studeerde Róman Noémi Luijks (1993, Utrecht) af aan De Acteerschool Rotterdam: niet alleen als actrice, maar ook als maatschappelijk geëngageerd (theater)maker. Direct na haar afstuderen is ze gevraagd door Hello Gorgeous om een performance- en kunst-installatie te ontwikkelen voor de Wereld Aids Conferentie. Daarnaast heeft ze in diverse rollen en functies meegewerkt aan videoproducties. Samen met anderen is ze bezig met het opzetten van een groen videoproductiebedrijf, Zo Kan Het Ook. Op dit moment richt Róman zich voornamelijk op haar werk als (stem)actrice en presentatrice. Ze spreekt verschillende video’s in, waaronder commercials voor Nederland en Curaçao. Als presentatrice is ze zowel bekend met autocue als presenteren op locatie. Ze kan goed improviseren maar laat zich ook gemakkelijk regisseren. Vanaf juni 2022 gaat Róman aan de slag als junior verslaggever van de NOS, voor het project ‘versterking van de lokale journalistiek’.

Wat RÓMAN doet

Róman is een uitgesproken enthousiast, energiek en nieuwsgierig persoon, en dat zie je terug bij haar als presentatrice! Neutraal en rustig (indien nodig met autocue) een tekst over brengen kan Róman zeker ook, maar haar sprankeling zal ze nooit verliezen.

(STEM-) ACTEREN

Als stemactrice kan Róman alle kanten op: haar stem is laag en zwoel, maar ook warm en stoer. Ben je op zoek naar een stem voor een commercieel project? Dan ben je bij haar aan het goede adres. Maar ook als je juist een nonchalante sound zoekt, of een duidelijke stem voor een educatief project, kun je bij Róman terecht.

Als maker is Róman heel divers. Je kan haar vragen als docent of spelregisseur voor theater of film. Ook met het maken van video- en/of performance installaties heeft ze ruime ervaring. Wil je meer over haar projecten weten? Check de projectpagina!