EDUCATIEVE
PROJECTen

Roman_Noemi_regie_educatieve_projecten
Soms komt haar werk in de kunst- en cultuursector heel dichtbij haar werk als social worker. Tijdens haar opleiding heeft geleerd theater in te zetten als social worker op basis- en middelbare scholen. Daarnaast heeft ze een project gedaan met de acteurs van theatergroep Domino en is ze trainingsacteur geweest in een assesment van mediation studenten op de Erasmus universiteit.

PROJECT: Pesten

Róman heeft een interactieve voorstelling gemaakt rondom pesten. Een nog altijd belangrijk en confronterend thema binnen basisschool klassen in Rotterdam. Er werd ook gebruik gemaakt van inspringspellen en gesprekstechnieken, waardoor kinderen zowel de rol van de pester als van het slachtoffer konden aannemen. Na elke scène werd er klassikaal besproken wat er gebeurd was en wat je eventueel zelf anders gedaan had.

PROJECT: TWIJFELS

Een vergelijkbare voorstelling heeft ze gemaakt en gespeeld rondom het thema ‘Twijfel’, opnieuw voor scholen in omgeving Rotterdam. Moeilijke vragen voor de desbetreffende leeftijdscategorie werden behandeld, zoals: Wat wil je worden? Welke opleiding ga je doen? Ga je naar dezelfde vervolgopleiding als je vrienden, of naar een andere stad? Leerlingen op de middelbare school worden constant geconfronteerd met veel vragen en keuzes die twijfel op kunnen leveren.

THEATERGROEP: DOMINO

Theatergroep Domino is een theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Róman heeft in vier weken tijd met twee acteurs van Domino toegewerkt naar een presentatie.

TRAININGSACTEUR

Als trainingsacteur heeft Róman zich bijvoorbeeld verdiept in de communicatieve vaardigheden van een mediator, voor het assesment van mediation studenten op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als trainingsacteur heeft ze verschillende studenten in diverse casussenen en rollen getest op deze kwaliteiten en de aangeleerde technieken.