PROJECT
DE LAATSTE DRUPPEL

icoontje_installatie_project_laatstedruppel

Voor haar eerste maakproject liet Róman zich inspireren door de klassieke tragedie ‘Antigone’ van Sophocles. ‘De laatste druppel’ gaat over kiezen voor de dood. In deze performance-installatie wordt je als bezoeker geconfronteerd met Antigone.

De bezoekers werden voor de keuze gezet of ze Antigone gingen helpen bij haar keuze voor de dood, of dat ze niks deden en het dus gingen tegenwerken. Antigone sprak niet, het enige wat ze deed was echt contact maken met degene tegenover haar, die persoon aankijken en de energie van die persoon spiegelen. Sommige moesten dus lachen, Antigone moest dan ook lachen, sommige gingen praten, Antigone luisterde en sprak terug met haar ogen.

CREDITS

Róman Noémi Luijks – Concept en regie

Piline van de Garde – Spel

David van der Wees – Decor

Jan Luijks – Transport

Milou Brockhus – Begeleiding

Ilay den Boer – Begeleiding

icoontje_installatie_blank_roman_noemi

Installaties bedenken, uitwerken en regisseren is een van Rómans specialiteiten. Zo maakte ze naast de installatie voor dit project, ook installaties voor de projecten ‘Diagnose gestoord‘,  ‘Hoofdpijn‘ en ‘AD(H)D!?‘.  Meer weten over de installaties, of heb je interesse om samen met Róman zelf een installatie  te realiseren? Neem dan even contact met haar op.