PROJECT
KOOP EEN NIEUWE

Roman_Noemi_project_Koop_een_nieuwe

Op welke manier hebben Róman en Marie-Anne nog níet samengewerkt, kan je je al bijna afvragen. Van concept tot casting en montage werken deze twee jonge makers samen aan meerdere projecten. Ook voor dit project is Róman opnieuw gevraagd om mee te werken, en is ze met name betrokken geweest bij het castingproces.

Koop een Nieuwe is een super flashy internetfilm / videoclip over consumentisme. In een wereld, waarin we niet zien hoe erg het daarbuiten naar de getver gaat, blijven we spullen kopen alsof ons leven er vanaf hangt. Het is een videoclip van 4 minuten uit een parallelle wereld. In deze wereld is alles perfect en blijft iedereen nieuwe spullen kopen. Spenden is de norm en duurzaamheid is voor losers. In die wereld weet niemand eigenlijk wat het écht kost om, de spullen die ze elke dag kopen, te produceren of weg te gooien. Iedereen blijft maar spenden, want dat is wat iedereen de hele tijd doet. Ergens weten we wel dat klimaatverandering een serieus probleem is en grondstoffen op een gegeven moment opraken. Toch lijkt het alsof we ons niet genoeg bewust zijn van de link tussen ons koopgedrag en het naar de getver gaan van ons dierbare planeetje.

VIDEO

De Ontmoeting // CineCrowd // VPRO Dorst

VPRO Dorst ontwikkelt Koop Een Nieuwe in het kader van De Ontmoeting. Deze organisatie geeft jonge makers middels een film van maximaal zes minuten de kans hun ideeën verder uit te werken. Door de makers in contact te brengen met gevestigde partijen uit de industrie, biedt dit traject deze makers de mogelijkheid hun netwerk te vergroten en hun voordeel te doen met de ervaring van deze partijen. En omdat De Ontmoeting zich ook sterk maakt voor de distributie van de films, krijgt Nederlands filmtalent zo meer publiek.
Op zijn beurt krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers.

CREDITS

Regie – Marie-Anne Faustinelli

Producent – Kuub. Manon Zwaan

Productie VPRO – Nynke Jurgens

Eindredactie VPRO – Ruby Deelen

Redactie – Randy Vermeulen

Camera – Merel Oenema

Regie-assistentie – Amy Janna, Naomi Michelle Andriessen

Concept – Marie-Anne Faustinelli en Naomi Michelle Andriessen

Opnameleiding – Caspar Commijs

Styling – Myrtle Swchwrm

Art – Nick Beens, Eva Bosveld
Licht Wiegert de Vries en David Warringa

Grafische vormgeving – Eva Bosveld, Nick Beens, Vincent Kierkels

Casting – Róman Luijks, Manon Zwaan

Muziekproductie – Bartjan van den Beukel

Muzieknummer – Marie-Anne Faustinelli, Damion Grey

Montage – Goos van den Berg

VFX – Rogier Mulder, Birgitt van Heertum

Animatie – Fokke Mars

Grading – Linde Pietersen