RóMANS Voice-overs

Róman is gevraagd als actrice voor de twee fictieve, sensuele scenes in de documentaire ‘Baas in eigen zak’.

Drie jonge mannen gaan de confrontatie aan met hun eigen vrucht­baarheid en de man-vrouwver­houdingen in onze tijd.

Een film in samenwerking met Teledoc Campus, CoBo, NPO, VPRO, Filmfonds en Nederlands Film Festival.

Sinds 2015 zijn er weer wolven in Nederland (wow!) en Róman is gevraagd om deze voorlichtingsfilm over wolven in te spreken

De film De wolf in Gelderland is een voorlichtingsfilm die is bedoeld om mensen in en buiten Gelderland kennis te laten maken met dit bijzondere roofdier dat zich sinds enkele jaren weer in Nederland heeft gevestigd.

Inmiddels is Róman de vaste stem van La Vache Qui Rit. In deze korte filmpjes wordt een mooie levensfilosofie overgebracht: Lach elke dag. Dan kun je alles aan. En wat je eet moet je hetzelfde gevoel geven. La Vache Qui Rit. Lach het leven toe.

Roman is gevraagd om de video van de opening van de nieuwste luisterkei in Oosterbeek te presenteren. Deze kei vertelt het verhaal van de dubbele bevrijding van Oosterbeek in ’44 en ’45 en is onderdeel van de Liberation Route.

AD(H)D!? is een zintuig(over)prikkelende installatie, waarin je als bezoeker een reis maakt door het brein van Sarah, een studente neuropsychologie met AD(H)D. Bezoekers konden in deze installatie ervaren hoe het is om zelf AD(H)D te hebben. Door het juiste gebruik van licht, kleur, geluid en gevoel werden hun zintuigen op zo’n manier geprikkeld, dat de symptomen van AD(H)D gesimuleerd werden.


‘Surfen enzo op een eiland met Ró’ is de eerste korte reality documentaire van Róman Luijks en Marie-Anne Faustinelli. 
In deze video is het surfleven op Fuerteventura in beeld gebracht, gefilmd door Róman zelf met een GoPro. 
Het is een reality documentaire omdat het met de hand gefilmd is en niets mooier is gemaakt dan het is. 

Róman is gevraagd om de boektrailer in te spreken van ‘Een strijdbaar bestaan’ door Ernestine Hoegen. 

Een strijdbaar bestaan beschrijft het leven van een complexe vrouw, haar werk en haar huwelijk. Van het studentenleven in Groningen naar het vooroorlogse Nederlands-Indië, en via de Japanse interneringskampen naar een onafhankelijk Indonesië. Pas als Mieke en Herman zich ten slotte terugtrekken op Ibiza blijkt welke prijs zij voor haar roem moeten betalen.
De video-installatie ‘Diagnose: Gestoord’ onderzocht samen met haar bezoekers het gebied tussen psychisch ‘gezond’ en ‘ongezond’ zijn. De individuele ervaring van de installatie ‘Diagnose: Gestoord’ bestaat uit drie verschillende ruimtes waarin zowel gebruik wordt gemaakt van performance als van video. Als bezoekers van de installatie doorloop je verschillende fases.    


Ruimtekoers is een stedelijk experiment verpakt in een gratis toegankelijk kunst- en cultuur festival. Met makers, bewoners, publiek, overheden en ondernemers wordt de lege ruimte in de stad ingezet om samen nieuwe ideeën, dromen en richtingen te verkennen voor het samenleven in de stad.